Koulutus


Mitä reserviupseerit oikein ovat? 

Kenttäarmeijamme upseereista kaksi kolmasosaa on reserviupseereita. Heistä useimmat tulevat toimimaan kriisiaikana taistelutehtävissä. Kaikki suomalaiset varusmiehet koulutetaan pahimman varalle ja reserviupseereiksi koulutetaan vajaat 10 prosenttia varusmiehistä. Heidät koulutetaan hoitamaan kaikkein vastuullisimmat tehtävät ja tekemään vaikeimmat päätökset. Siksi reserviupseerin koulutus ei pääty varusmiespalvelukseen. Vasta siviilielämän koulutus ja kokemus yhdessä sotilaskoulutuksen kanssa muokkaavat suomalaisen reserviupseerin

 

Reserviläinen, tiedätko oman tehtäväsi ja paikkasi?  

Selvitä oma sijoituksesi kriisiajan organisaatiossa. Tämän tiedon saat asevelvollisrekisteristä. Asevelvollisrekisteriin on tallennettu asevelvollisten koulutuksen ja palveluksen suunnittelua ja järjestämistä, sijoittamista sekä poikkeusolojen toimintaan varautumista varten tarvittavat henkilö- ja sotilaskoulutustiedot.

Omat tietosi voit tarkistaa ja päivittää käymällä Pohjanmaan aluetoimiston esikunnassa. Huomaa! Näitä tietoja ei anneta sivullisille eikä puhelimitse, sähköpostilla tms. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.  

 

Pohjanmaan Aluetoimisto / Asiakaspalvelu

käyntiosoite: Wolffintie 35

postiosoite: PL 22, 65101 Vaasa

puh.
0299 486 190

sähköposti pohjanmaanaluetoimisto@mil.fi

 

Sotilaallinen koulutus

Mikäli olet kiinnostunut ylläpitämään ja kehittämään sotilaallisia taitojasi ota yhteyttä sotilaslääniisi ja ilmaise halusi osallistua kertausharjoituksiin.

Voit myös osallistua lukuisille vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen (MPK ry) kursseille. Kursseja löytyy lähes joka lähtöön eikä osallistuminen yleensä ole rajoitettua sotilasarvoon, koulutukseen tms. Lisätietoja saa https://www.mpk.fi/
Huom! Pietarsaaren Reserviupseerikerho maksaa MPK ry:n kurssille osallistuvan jäsenensä kurssimaksun.

 

Sähköpostia PRUK:ille


 

Webdesign by CQ-media

©
MMIII